top of page
  • mihaelachivu

Ce este uzura dentara si de ce ai dintii tociti?

Dinții sunt esențiali pentru a mesteca și mușca alimentele, dar uzura dentară și dinții tociti pot afecta și împiedica aceste activități cotidiene. Uzura dentară este un proces natural, dar obiceiurile noastre zilnice o pot accelera.


Consumul de alimente acide precum citricele și băuturile carbogazoase poate eroda smalțul dinților, ducând la carii dentare și alte probleme dentare, cum ar fi dinții tociti. Alimentele tari precum nucile sau gheața pot duce, de asemenea, la crăpături și fisuri în dinți. Obiceiurile precum mestecatul obiectelor dure și scrâșnitul dinților pot duce la fracturarea sau uzarea dinților.

Pentru a preveni uzura dentară și dinții tociti, trebuie să avem grijă de igiena orală și să evităm alimentele și obiectele dure. Este important să ne periem dinții de două ori pe zi timp de cel puțin două minute și să utilizăm ață dentară pentru a ne curăța între dinți.

În cazul în care nu putem evita alimentele și băuturile acide, este recomandat să respectăm regula de 30 de minute între consumul lor și periajul dinților. (vezi articolul anterior pentru detalii: 3stepsmile.com/post/uzura-dentară-și-regula-celor-30-de-minute).

Dacă uzura dentară și dinții tociti sunt deja prezente, există opțiuni de tratament disponibile. Unul dintre cele mai comune tratamente este repararea dintelui cu o coroană sau o obturație dentară, care pot ajuta la protejarea dinților și la prevenirea ulterioarelor deteriorări. Cu toate acestea, există și opțiuni de tratament aditiv, minim-invaziv precum 3Step, care este mai eficient decât tratamentele clasice, nu necesită frezare, si nu presupune anestezie sau durere, fiind optim pentru tratarea uzurii dentare și a dinților tociți.

În concluzie, uzura dentară și dinții tociti pot fi prevenite prin adoptarea unor obiceiuri igienice orale sănătoase și evitarea alimentelor și obiectelor dure. În cazul în care apar aceste probleme, există opțiuni de tratament disponibile, inclusiv tratamente aditive minim-invazive, care pot fi mai eficiente decât tratamentele clasice și mai puțin invazive. Este important să ne îngrijim dinții cu atenție și să fim conștienți de impactul obiceiurilor noastre asupra sănătății dentare.


Comments


bottom of page