top of page
  • mihaelachivu

De ce 3STEP inseamna si preventie?


Cand vorbim de uzura dentara, cu cat depistam si tratam mai repede cu atat mai bine: avem mai mult smalt pe care sa lipim reconstructiile fara sa slefuim dintii ;)

Depistarea precoce la 30-40 de ani va presupune restaurari reduse, minim invazive, clar vei continua sa uzezi, dar vei uza materialul adaugat si nu dintii naturali.

Semnele uzurii precoce le poti depista singur in oglinda: caninii fara varf, muchiile dintilor subtiate sau modificate.


In cadrul consultației 3 Step, te investighez foarte atent si minutios, in cautarea cauzei care a determinat pierderea biologica.


Intrebarile pe care mi le pun sunt:


Este acest fenomen de uzura unul normal in raport cu varsta ta?

Uzura este patologica?

Ce factori de risc au dus la accelerarea fenomenului ?

Chiar si materialele de restaurare din cavitatea bucala se uzeaza diferit iar acest lucru are consecinte asupra muscaturii. Dintele natural se aseamana ca si uzura cu emax-ul si compozitul, iar metalul, zirconia si materialele provizorii au uzuri total diferite. Deci daca observi asimetrii ele pot fi cauzate si de lucrarile protetice.


In timpul consultatiei te intreb diverse lucruri:


Consumi alimente cu ph acid, alimente dure sau abrazive?

Bei suficienta apa?

Uneori diverse boli sau medicamente influenteaza cantitatea si calitatea salivei care nu mai reuseste sa tamponeze eficient mediul acid.

Suferi de reflux gastro-esofagian? Aceasta boala creste cantitatea de acid din gura deci are un efect devastator asupra dintilor.

Cum mesteci? Pe o parte, bilateral, eficient sau nu, simti ca atunci cand vrei sa inchizi gura sau sa mesteci te lovești de anumiti dinti?

Musculatura este tensionata?

Ziua inclestezi dintii cand esti preocupat sau cand mergi la sala?

Te trezesti dimineta cu dureri in articulatia temporo-mandibulara?

Raspunsurile tale ne ajuta sa intelegem daca putem elimina cauza uzurii si daca nu, cum diminuam efectele si care va fi prognosticul pe termen lung.

Procedura 3Step pune diagnosticul si face acest tratament personalizat care tine cont de pierderile biologice, de obiceiurile tale. Toate investigatiile asupra fenomenului de uzura duc la o terapie de incetinire a daunelor si de imbunatatire a situatiei existente. Iata de ce cand spunem 3Step spunem preventie.

Comments


bottom of page