top of page
3Steps.png

Ce este uzura dentara?

Ce este uzura dentara?

Cum se manifesta uzura dentara?

Cum scapi de dinti tociti?

Ce este uzura dentara?

Uzura dentara este pierderea smaltului sau a dentinei in afara procesului carios si a bolii parodontale. Stim ca bolile din gura sunt determinate de prezenta bacteriilor.Uzura este deci tocirea dintilor fara carie.

_NAG9917_edited.jpg
_NAG0196_edited.jpg

cum se manifesta
uzura dentara?

Primele efecte apar la nivelul muchiilor incizale ale dintilor. Apoi efectele se extind la nivelul mușchilor feței si ale articulatiei temporo-mandibulare, cauzand nu doar pierderea treptata a dintilor, cat si dureri de cap sau dureri in regiunea articulatiei temporo-mandibulare.

cum arata
uzura dentara?

Modificările dentare variaza de la muchii subtiri si franjurate, sensibilitate dentara, modificari de culoare, leziuni de colet, pierderea nervului, distructii coronare si extractia dintilor. Treptat se pierde eficienta masticatorie, pacientul mestecand doar pe o anumita parte.

bI1k0sS9RRaqc1QA3Vya5Q_thumb_277c_edited.jpg
_NAG2553_edited.jpg

cum depistam
uzura dentara?

Pur si simplu ne uitam in oglinda si observam modificarea muchiilor dentare, leziunile sub forma de lingura la nivelul molarilor. Caninii nu mai au varf, ci sunt retezati. Zâmbetul devine plat si  asimetric.

cum stim daca avem
uzura dentara?

Uneori o depistam observand tocirea vizibila a dintilor. Dar extrem de frecvent este misiunea medicului dentist de a o depista, mai ales pe cea chimica, numita si eroziune, provocata de refluxul gastro-esofagian sau de voma.Deasemenea, putem introduce agenti chimici prin alimentatie, de exemplu alimente sau bauturi cu ph acid: lamaie, otet, bauturi pentru sportivi. Bauturile carbogazoase determina leziuni specifice, usor de depistat.

_NAG2567_edited.jpg
_NAG1442_edited.jpg

cum diminuam efectele
uzurii dentare?

Efectele uzurii se vor trata.Cu cat mai repede, cu atat mai bine.in functie de cauzele care genereaza tocirea dintilor, se va pune accentul pe modificatea treptata a obiceiurilor vicioase: renuntarea la lamaie, renuntarea la periajul agresiv, roaderea unghiilor, muscarea buzelor. In cazul scrasnirii sau inclestarii dintilor se va purta gutiera  de bruxism.

Cum tratam
uzura dentara?

Recontructia dentara poate fi realizata prin abordarea clasica, cu coroane si fatete sau cea moderna, minim invaziva, fara freza, fara anestezie si fara durere, si anume procedura 3Step.

eftemescu b4f ater copy.jpg
bottom of page