top of page
  • mihaelachivu

"Vreau reconstructia exclusiva a dintilor din fata" - De ce uzura dentara se trateaza holistic.

Aud adesea de la pacienti:

"vreau doar dintii din fata"Desi pare a fi o solicitare simpla si usor de realizat, situatia este mai complexa decat pare. Cand dintii frontali sunt deteriorati, aceasta conditie este in mod normal cauzata de obiceiuri precum roaderea unghiilor sau muscatul buzelor, sau de suferinta de bruxism, disfunctie articulara sau alte obiceiuri vicioase care duc la uzura dentara si, implicit, dinti tociti.


Acestea sunt cauze care nu pot fi tratate doar prin reconstructia dintilor din fata.


De cele mai multe ori, este necesar sa facem loc pentru dintii noi, ceea ce implica inaltarea muscaturii din partea posterioara a gurii pentru a crea spațiu pentru reconstructia dentara. De asemenea, este important sa ne concentram pe stabilitatea posterioara pentru a preveni noi probleme precum uzura dentara prematura cu dintii din fata.


Pacientii care au obiceiuri vicioase sau sufera de disfunctii articulare trebuie sa se angajeze intr-un program de schimbare de obiceiuri, inclusiv exercitii de relaxare musculara si diminuarea stresului pentru a scapa de dintii tociti si consecintele pe care acestia le aduc.


Este important ca fiecare pacient sa fie ascultat si inteles in privinta problemelor sale dentare, iar tratamentul trebuie sa fie personalizat. Cand vine vorba de uzură dentara, este necesar sa abordam intreaga gura, ceea ce poate fi costisitor, dar are avantajele sale.


Pacientii vor beneficia de o muscatura stabila si de o dantura reimprospatata, fara freza, fara anestezie si fara durere prin procedura 3Step.


In concluzie, este important sa ne concentrăm nu doar asupra dintilor din fata, ci asupra intregii guri pentru a obtine un zambet sanatos, frumos si durabil. Drept urmare, este recomandat sa consultati un medic stomatolog experimentat pentru a va ajuta sa va gasiti cel mai bun tratament pentru nevoile dvs. dentare.Comments


bottom of page